Aperitiv chifle umplute, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2017 | 5388 vizualizari

 

Un mic dejun absolut delicios! O chiflă crocantă și gustoasă, cu gustul plăcut al brânzeturilor topite, al șuncii afumate și al oului moale și bun de mâncat...

 

INGREDIENTE

  • 2 chifle
  • 2 felii de șuncă presată/cotlet haiducesc
  • 2 felii de cașcaval/brânză topită feliată
  • 2 ouă mici
  • 10-15 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chifle umplute, la cuptor:

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez.

În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2) de șuncă presată, după care se pune un ou întreg.

Se condimentează cu sare și piper și se răzuie deasupra, puțin cașcaval.

Se dau chiflele la cuptor la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și chifla se face crocantă.

Se servesc calde, cu roșii tăiate felii.

TIPS-URI

1

Alegeți ouă mici, ca să nu depășească marginea găoacei.

2

Când cașcavalul de deasupra chiflelor s-a topit, formând o masă compactă, preparatul e aproape gata.

3

Fiți atenți la momentul scoaterii chiflelor din cuptor. Verificați, fără a strica aspectul, dacă ouăle s-au închegat, dar să nu se întărească. Este mai bine ca oul să rămână moale în interiorul chiflei.

4

Dacă țineți prea mult chiflele în cuptor, până se rumenește cașcavalul, oul se va întări și pâinea va fi prea uscată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chifle umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

06.11.2017, 07:03

Bine, Miki! Ești prima, în dimineața asta, ești servită cu mare drag!

dantes 1

06.11.2017, 07:07

Bune!

RODIMUR 1

06.11.2017, 07:46

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec sarat ca la bunica